Серіал «Гра престолів» підняв популярність Іспанії серед туристів

Серіал «Гра престолів» підняв популярність Іспанії серед туристів
Замок Сафра

Популярний телесеріал підвищив популярність декількох іспанських напрямків, які з’явилися на екрані.

Джерело: Відомості

Так званий «телевізійний туризм» знаходиться на підйомі, адже кожен п’ятий мандрівник вибирає своїм призначенням місце, яке бачив у кіно або на телебаченні, повідомляє The Local.

Американський туристичний ресурс TripAdvisor проаналізував показники відвідуваності кількох іспанських місцин, які з’явилися в серіалі, і виявив величезне зростання інтересу до них.

До Севільї, яка зайняла центральне місце в п’ятій серії, туристичний інтерес зріс на 13 відсотків, у той час як популярність міста Альмерія підскочила на 16 відсотків.

Популярність замку Сафра, побудованого у XII ст., який з’явився в шостій серій серіалу, зросла аж на 488 відсотків, у той час як місто, де знаходиться замок, Кампільйо-де-Дуеньяс, хочуть відвідати на 291 відсотків більше туристів у порівнянні з минулим роком.

Інші місця, які потрапили в серіал, також стали об’єктом зацікавлення шанувальників «Гри престолів». Зокрема — каталонське місто Жирона. До відомих об'єктів міста, які потрапили на телеекран, належать собор, єврейський квартал і арабські лазні.

Ще одна місцина, чия популярність значно зросла – Барденас-Реалес де Наварра, напівпустельний національний парк, який славиться своїми незвичайними скельними утвореннями.

Місцеві туристичні компанії вже почали організовувати спеціальні тури для фанатів «Гри престолів».

Loading...