4-річна дитина пройшла пів-Китаю в пішому поході

4-річна дитина пройшла пів-Китаю в пішому поході

Дівчинці було всього рік і три місяці, коли її батьки упакували свої рюкзаки і залишили свій будинок в Шанджао, вирушаючи в турпохід.

Джерело: Відомості

Свою першу зупинку сім'я зробила в китайській провінції Юньнань. За повідомленнями китайських ЗМІ, вони долали пішки від 15 до 20 км в день. Спочатку маленька Венвен проходила тільки частину цього шляху, решту часу її доводилося нести на руках, повідомляє Quibbll.

Тато Венвен, Пен Шифенг, розповів журналістам телеканалу CCTV News, що Венвен вже звикла до піших походів за ці роки і зараз може подолати самостійно пішки до 30 кілометрів шляху.

«Венвен навчилася бути незалежною з тих пір, як їй виповнилося 2,5 рочки», — каже тато. «Вона —   юна і маленька й іноді хворіє, але, в той же час, вона досить сильна і намагається подолати будь-які складнощі, що зустрічаються на шляху».

За три роки туристичного походу сімёя побувала в провінціях Юньнань і Сичуань, а також у місті Гуанчжоу. Наступний пункт призначення, поставлений сім’єю на карту, — турпохід у Тибет.

У дорозі маленька Венвен веде з її сім’єю звичайний спосіб життя: їсть дикі трави і спить у наметах.

З тих пір, як історія маленької мандрівниці блискавично рознеслася по всьому Інтернету, деякі китайські інтернет-користувачі висловили своє занепокоєння з приводу побутових умов, в яких перебуває дівчинка, і переконують, що їй місце в навчальному закладі, а не в турпоходах.

Але батьки дівчинки Венвен продовжують стверджувати, що подорожі зробили їхню дочку сильнішою і більш незалежною порівняно з дівчатками її віку, які проживають у великих містах.

Після двох років туризму сім'я Пен має намір зробити перерву, щоб Венвен змогла піти в початкову школу.

Loading...