Туристи знайшли скелет римської дитини всередині італійської печери

Туристи знайшли скелет римської дитини всередині італійської печери

Екскурсанти, які минулого тижня піднімалися на гору в регіоні Лаціо, знайшли скелет стародавньої дитини, досліджуючи печеру.

Джерело: Відомості

Кістки були знайдені всередині розбитого римської глиняної баночки або анфори, яку туристи помітили стирчащою із землі всередині Грот-дель-Капре («Печера Кози»). 

Печера знаходиться на скелястому мисі Монте-Чірчео, який піднімається на 541 метрів над рівнем Середземного моря, повідомляє The Local.

Після того, як туристи увійшли в печеру, вони виявили залишки майже «оголеними» після того, як частина підлоги печери нещодавно осунулася.

Поліція підозрює, що обвал підлоги, можливо, був викликаний підпільним риттям і з тих пір заблокували доступ до печери.

«Це незвичайна і несподіване знахідка, — розповів представник ради Сан-Феліче-Чірчео. — Печера відома серед вчених, вона дає уявлення про ландшафт Італії під час останнього льодовикового періоду, але її пізніша історія до цих пір багато в чому залишається загадкою».

Грот-дель-Капре використовувався місцевими жителями з давніх часів і часто служив, як припускає його назва, як місце, де оленярі укривали своїх кіз.

Місцеві легенди стверджують, що печера була колись будинком могутньої чарівниці: історія, як археологи тепер думають, може мати своє коріння в реальності.

Римляни зазвичай кремували своїх померлих, або закопували їх у мавзолеї. З огляду на характер знахідки, археологи підозрюють, що печера, можливо, одного разу була місцем, яке римляни використовували для виконання нестандартних культових ритуалів поховання.

«Палеонтологи, що працювали в печері десятиліття назад, дійсно розкопали дві подібні глиняні фляги поховань і залишки гіпопотама під час часткових розкопок», — додав прес-секретар.

Археологи з Міністерства культури Італії наразі розглядають можливість розкопати всю печеру в надії, що вона може пролити нове світло на стародавні римські похоронні обряди.

Loading...