У зоопарку Дубліна горила втратила свого партнера, з яким прожила понад 20 років

У зоопарку Дубліна горила втратила свого партнера, з яким прожила понад 20 років

Горила Ліна, що живе в Дублінському зоопарку, втратила свого вірного партнера Гаррі, який прожив з нею в мирі та злагоді понад 20 років.

Джерело: Відомості

За цей час у пари народилося шість дитинчат, повідомляє «РусАргумент».

Гаррі, самець західної рівнинної горили, був улюбленцем всіх працівників зоопарку завдяки миролюбному і доброзичливому характеру. Його смерть у віці 29 років стала загальним горем і в першу чергу серйозною трагедією для Ліни. Як розповідають співробітники зоопарку, Ліна дуже пригнічена з тих пір, як трапилася ця трагедія.

Гаррі, який мав усі ознаки домінантного самця, був лідером в групі горил Дублінського зоопарку. Він народився в зоопарку Франкфурта в 1986 році, а в Дублін його перевели в кінці 1995 року — там він зустрів Ліну, яка стала його партнером на наступні два десятиліття.

Західні рівнинні горили, які в природі живуть у тропічних лісах Африки, відносяться до вимираючих видів через руйнування їхнього природного місця існування, а також розвиненого в цих районах браконьєрства. Тому смерть Гаррі стала втратою не тільки для його родини, а й для всього його виду. Очікується, що після сумної події лідером групи стане саме Ліна.

Зоопарк зараз чекає фінальних результатів розтину, який повинен пролити світло на причину раптової смерті Гаррі.

Loading...