Учені 17 років ловили сигнали мікрохвильовки, приймаючи їх за послання з космосу

Учені 17 років ловили сигнали мікрохвильовки, приймаючи їх за послання з космосу

Австралійські астрономи 17 років ловили сигнали мікрохвильовій печі, приймаючи їх за послання з космосу.

Джерело: Відомості

Курйозний випадок стався в австралійській обсерваторії, повідомляє видання «В мире чудес». 

Протягом сімнадцяти років радіотелескоп «Паркс», встановлений в Австралії, приймав не загадкові сигнали, а випромінювання від мікрохвильової печі, яка була встановлена ​​в кухні обсерваторії.

Перший сигнал був спійманий вченими в 1998 році і протягом усього часу вони фіксували його два рази в рік. Цікаво, що «загадковий сигнал» отримав назву перитон — на честь міфічної істоти, яку представлено у вигляді літаючого оленя, що відкидає тінь людини.

Як розповідали фахівці, сигнали завжди були дуже потужними і тривали всього пару секунд. Вчені не могли зрозуміти, звідки вони приходять, і тільки припускали, що джерело унікальних сигналів розташоване в космосі поруч з нашою планетою, але виявилося, що воно знаходилося ще ближче.

Як розповідає наукове друковане видання Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, астрономам вдалося дізнатися, що є джерелом цих сигналів. Коли в обсерваторії змінилося обладнання, яке тепер може фіксувати сигнали на частоті 2,4 Ггц, вчені встановили, що телескопу посилає «знаки» звичайна мікрохвильова піч, яку встановили в кухні обсерваторії. 

Loading...