Японські школярі виростили курча в яйці без шкаралупи (відео)

Японські школярі виростили курча в яйці без шкаралупи (відео)

Група японських школярів виростила курча в штучних умовах в інкубаторі, в яйці без шкаралупи.

Джерело: Відомості

Відео експерименту з’явилося кілька днів тому на каналі Journal of Poultry Science з детальним описом самого процесу. Група експериментаторів описала цей досвід як «перший у світі», повідомляє Quibbll.

Все це оформлено у вигляді шоу, які так люблять японці, але менш цікавим відео від цього не стає —  не кожен день доводиться бачити, як звичайний жовток з білком поступово перетворюється на живу істоту.

Суть експерименту полягала в поміщенні жовтка яйця в пластикову скляночку із спеціальним «цілющим розчином». Далі скляночка поміщається в спеціальний інкубатор, де відбувається формування майбутнього курчати.

На третій день експерименту стає видно, як починає формуватися серце курчати. На п’ятий —  формування ембріона. Через тиждень в ембріоні чітко спостерігається венозна система.

На 21-й день експерименту на світ з’являється живе курча, яке випустили бігати по приміщенню.

У відеоролику повідомляється, що це «перший подібний досвід в світі», хоча насправді це не так.

Насправді, раніше подібні досліди вже проводилися в лабораторних умовах. Техніка вирощування курчат в яйці без шкаралупи розроблена вченими — професорами Ютака Тахара і Кацуя Обара, які взяли участь в цьому шкільному експерименті, контролюючи дії учнів.

Яке значення може мати технологія вирощування курчати з яйця без шкаралупи? За словами вчених, які розробили цей метод, він може бути корисним для роботи з генетичним матеріалом ембріона. Зокрема, робота з таким «яйцем» дозволяє вченим проводити маніпуляції з геномом ембріона майже на будь-якому етапі його розвитку. Також ця технологія може бути корисна для фахівців, що працюють в сфері регенеративної медицини. 

Loading...