Шимпанзе посміхається і обіймає американку, яка врятувала його 25 років тому (відео)

Шимпанзе посміхається і обіймає американку, яка врятувала його 25 років тому (відео)

25 років тому Лінда Кобнера витягла тварину з кліток дослідницької лабораторії і навчила, як жити в дикий природі.

Джерело: Відомості

Зараз фахівець з поведінки тварин Лінда Кобнера отримала ту подяку від тварин, яку вона чекала всі ці роки, — довгоочікувані обнімання, повідомляє Quibbll.

Лінда, засновник некомерційного притулку для шимпанзе «Chimp Heaven» в Луїзіані, витратила чотири роки, привчаючи шимпанзе до дикого життя в південній Флориді після того, як їх звільнили з лабораторії з дослідження гепатиту, де тварини проживали.

Коли вона, через деякий час, повернулася до притулку, шимпанзе зустріли її з розпростертими обіймами. Цей момент був знятий на камеру і відображений в документальному фільмі студії PBS під назвою: «The Wisdom of the Wild».

Лінда Кобнера, тільки закінчивши університет, тоді допомогла облаштуватися мавпам в зовнішньому світі і навчила їх захищатися. Два десятка років вона не поверталася сюди, і тому вирішила провідати декількох, які залишилися,  повідомляє The Dodo.

У відеоепізодів Кобнера спускається в човен в маленькому водоймищі і пливе до місця проживання шимпанзе. Як тільки вона наближається до протилежної сторони, одна з мавп підходить, щоб привітатися.

«Пам’ятаєш мене?», — запитує Лінда. Шимпанзе на ім’я Свінг простягає дівчині лапу і розпливається в усмішці. Раптом, інший шимпанзе на ім’я Долл схвильовано підбігає до неї.

Кобнера розплакалася, коли обидва шимпанзе почали ласкаво її обіймати.

«Шимпанзе стільки всього нам дали в цьому світі», — каже Кобнера у фільмі. —  Стільки знань про нас самих, про нашу соціальне життя, звичаї. І все тому, що, як істоти, вони дуже на нас схожі. Ці шимпанзе навчили мене, як відновлювати душевні сили. Всі вони пройшли через жахливі випробування і, тим не менш, вони прощають і возз’єднуються».

Все-таки, тваринам є, за що дякувати цій жінці. Кобнера пам’ятає, як вони не знали, що робити після того, як їх остаточно випустили з кліток, в яких вони прожили шість років.

Loading...