У Канаді ледь не з’їли рідкісного блакитного омара

У Канаді ледь не з’їли рідкісного блакитного омара

Рідкісний блакитний омар випадково надійшов у продаж у магазин морських делікатесів у Торонто.

Джерело: Відомості

На рака незвичайного забарвлення звернув увагу один з клієнтів, повідомляє Quibbll.

Менеджер магазину «погуглив» про блакитних омарів, дізнався, наскільки вони рідкісні, але все одно залишив рідкісну тварину на прилавку. Тоді клієнт, який помітив омара, зв’язався з найбільшим акваріумом Канади — «Акваріумом Ріплі» — і запропонував купити рака за умови, що акваріум прийме того в дар у свою колекцію.

За словами Расселла Регімбала, менеджера магазина морепродуктів для гурманів, незвичайний омар прибуві з рядовим постачанням з Нової Шотландії минулого тижня.

«Він просто випадково прийшов у коробці з пакетом раків. Хоча він дійсно сильно відрізняється від інших», — сказав Регімбал.

Після того, як клієнт магазину делікатесів зв’язався з «Акваріумом Ріплі», представники останнього з радістю прийняли пропозицію про пожертвування.

«Ми регулярно одержуємо пожертвування, але нам ще ніколи не жертвували синього омара», —  сказала Лорен Чан, менеджер Акваріума з маркетингу та комунікацій.

У «Акваріумі Ріплі» вже є один синій омар, куплений акваріумом самостійно, а також помаранчеві та білий лобстери.

Шанс зловити блакитного лобстера оцінюється приблизно як один з двох мільйонів. Блакить його оболонки обумовлена ​​рідкісною генетичною мутацією, яка змушує організм омара виробляти більшу, ніж у звичайних лобстерів, кількість певного фарбувального білка. Цікаво, що протягом останніх декількох днів уже двічі повідомлялося про блакитних омарів, виловлених рибалками Нової Шотландії. Перший рідкісний лобстер був виловлений у п’ятницю, 20 травня, і тут же відпустили назад в океан. Другого спіймали в понеділок. Немає ясності: чи були ці два омари однієї і тієї ж особиною.

Помаранчевих лобстерів морському акваріуму пожертвував у 2013 році Бернар Латен, власник рибного ринку Jessinik's. Тоді в одній коробці з омарами він виявив відразу дві помаранчеві особини. Бернар був так здивований, що не відразу повірив, що це живі раки. Потім він розповідав журналістам, що за сорок років роботи з омарами ніколи раніше не зустрічав помаранчевих.

Білого омара в тому ж році Акваріуму Ріплі подарувала Ширлі Рокетт власниця прибережного рибного ресторану Rockett's Lobsters в Нью-Уотерфорді, Нова Шотландія. Вважається, що особи з білим панциром серед омарів зустрічається одна на сто мільйонів.

Loading...