У Саудівській Аравії визнали гріхом використання чужого Wi-Fi без дозволу

У Саудівській Аравії визнали гріхом використання чужого Wi-Fi без дозволу

Використання загальнодоступних мереж Wi-Fi гріхом не вважається.

Джерело: Відомості

Богослов із Саудівської Аравії Алі аль-Хакамі видав фетву проти використання чужого Wi-Fi без дозволу, оскільки привласнення чужого майна в ісламі вважається тяжким гріхом,повідомляє Securitylab.

«Забороняється користуватися сервісом Wi-Fi незаконно і без повідомлення бенефіціарів або провайдерів, — цитує The Washington Post слова Алі аль-Хакамі. — Перед тим, як скористатися сервісом Wi-Fi, необхідно проконсультуватися з постачальником послуг або людиною, яка заплатила за нього».

Як вказується в фетві, використання загальнодоступних мереж Wi-Fi у парках, торгових центрах, державних установах, кафе, готелях та інших публічних місцях не є гріхом.

Аналогічна фетва, яка засуджує незаконне використання Інтернету іншої людини, була видана в квітні нинішнього року Департаментом у справах ісламу і благодійної діяльності Дубая. «Не допускається використання того, що належить іншим без оплати або дозволу. Таким чином, Інтернет повинен використовуватися тільки після передплати на послугу», — стверджують автори документа.

Loading...