Американський інженер створив шолом для управління людьми на відстані (відео)

Американський інженер створив шолом для управління людьми на відстані (відео)

Аллен Пен сконструював шолом, який дозволяє керувати напрямком руху людини за допомогою пульта від радіокерованого іграшкового автомобіля.

Джерело: Відомості

Прообразом винаходу став головний модуль Професора з фантастичної саги «Люди Ікс», повідомляє «Росбалт».

За допомогою пульта оператор може управляти подачею струму на електроди, розташовані в районі вух. Електроди, у свою чергу, впливають на вестибулярні корінці присінково-завиткових нервів. Цей відомий спосіб впливу на вестибулярний апарат називається гальванічної вестибулярною стимуляцією. При подачі струму на електрод людині в шоломі здається, що вона втрачає рівновагу. Щоб утримати її, вона робить крок в той бік, в який її направляє оператор.

Відео з демонстрацією роботи шолома опубліковано на YouTube-каналі винахідника. Пен спершу випробував дію шолома на собі, а потім на кількох добровольцях, які змогли із зав’язаними очима подолати «змійку» з пластикових стаканчиків. Потім один з учасників пройшов у шоломі по вулиці, не зачепивши нікого з перехожих.

Раніше Аллен Пен збирав й інші пристрої, пов’язані з різними фантастичними світами. Він створив робочу модель Мйольніра, молота Тора і літаючого щита Капітана Америки зі всесвіту коміксів Marvel, а також сконструював світловий меч із «Зоряних воєн», роль леза в зброї виконує струмінь палаючого палива.   

Loading...