Індієць врятував потопаючу собаку за допомогою мотузки з власного тюрбана (відео)

Індієць врятував потопаючу собаку за допомогою мотузки з власного тюрбана (відео)

В Індії сикх розмотав власний тюрбан і зробив з нього мотузку, щоб врятувати собаку, яка тонула в зрошувальному каналі.

Джерело: Відомості

28-річний чоловік на ім'я Сарван Сінгх їхав по березі зрошувального каналу в Пенджабі, коли побачив натовп чоловіків на березі. Зупинився і вирішив з’ясувати, що сталося. Виявилося, що ті, що чоловіки обговорюють, як врятувати пса, який тоне в каналі. Однак крім розмов, чоловіки нічого не робили, повідомляє Anonsens.

Сарван зняв з себе тюрбан — один з найбільш священних з точки зору релігії предметів віруючого сикха, розмотав його, зафіксував на березі один кінець і, взявшись за тканину, спустився до собаки і допоміг їй вилізти з води.

«У той момент, коли я почав знімати свій тюрбан, люди навколо мене були в шоці. Вони думали, що я демонструю неповагу до своєї віри», — згадує Сарван. Дійсно, тюрбан є одним з п’яти священних предметів сикхізму. Релігійне вчення диктує, що тюрбан можна знімати у себе вдома або під час купання.

Собака, до речі, не відразу оцінила зусилля рятівника — вона не давалася Сарвану в руки. Довелося сикхів і перехожим, які йому допомагали, слідувати за нею близько 200 метрів, перш ніж вдалося її схопити. Сарван зробив з іншої частини тюрбана петлю і, накинувши її на пса та витягнув його.

Потім Сарван нагодував собаку печивом і відпустив «на волю». 

 

Loading...