Водій Tesla Model S заснув за кермом, довіривши автомобіль автопілоту (відео)

Водій Tesla Model S заснув за кермом, довіривши автомобіль автопілоту (відео)

Люди інколи зловживають новітніми технологіями.

Джерело: Відомості

Хоча вже в недалекому майбутньому люди, які щодня подоружуь із приміської зони у міста на роботу на своїх автомобілях матимуть змогу спокійно поспати, довіривши керування транспортним засосбом автопілоту, наразі все ще не існує комерційно доступних автономних система управління, які дозволяють забути про контроль над автомобілем. Це стосується і досить просунутої автономної системи електромобілів Tesla, повідомляє видання Electrek.

Тим не менш, це не зупиняє людей від зловживання технологією, про що свідчить водій Tesla Model S, якого зняли на камеру коли він, мабуть, спав за кермом. На відео ми бачимо, що в автомобіля ввімкнений автопілот й активний круїз-контроль, і рухається він, судячи з усього, в щільному потоці в той час як водій спить.

Автопілот електромобілів Tesla вимагає водія завжди стежити за транспортним засобом і бути готовим взяти його під свій контроль. Якщо системі не вистачає даних, щоб продовжувати активно управляти транспортним засобом безпечно, вона покаже попередження на приладовій панелі.

Якщо водій ігнорує попередження занадто довго, він буде видавати звуковий сигнал і сповільнитися при активації вогнів небезпеки та перемістить транспортний засіб на узбіччя дороги. Транспортний засіб в такому разі вважає, що водій знаходиться в несвідомому стані, якщо він не може взяти авто під свій контроль після візуальних і звукових оповіщень.

У цьому випадку, здається, що автопілота все ще дуже багато контролю і, отже, немає потреби обтяжувати сплячого водія.

Loading...