Дві доби рій із 20 тисяч бджіл переслідував авто, в якому застрягла бджолина матка (фото)

Дві доби рій із 20 тисяч бджіл переслідував авто, в якому застрягла бджолина матка (фото)

Усі учасники цієї майже драматичної події залишилися живі.

Джерело: Відомості

Бджолина матка застрягла в задній частині автомобіля 4 × 4, і її вулик переслідував автомобіль протягом двох днів, повідомляє andrey-che.livejournal.com.

Рій з більш ніж 20 тисяч бджіл був в повному хаосі, коли їхня королева застрягла в багажнику легкового автомобіля.

Знадобилося п’ять різних бджолярів, команда рейнджерів і перехожих, щоб помістити їх у картонну коробку, для того щоб звільнити машину і повернути їхню королеву.

Бджоляр Бернс з Пемброкширінскої спільноти бджолярів каже, що власник автомобіля просто поїхав з пасіки, не знаючи того, що бджола-матка застрягла в багажнику авто, в результаті чого рій бджіл кинувся в погоню.

Роджер, 65-річний відставний лікар, сказав: «Ми вважаємо, що королеву щось зацікавило в машині, можливо, щось солодке, і вона потрапила в щілину на щітці склоочисника».

«Рій з близько 20000 бджіл пішов за нею, і сиділи бджоли навколо на багажнику автомобіля. Я привіз картонну коробку і ретельно став збирати бджіл щіткою настільки швидко, наскільки це було можливо, — розповідає очевидець. — Я отримав близько 15 або 20 укусів. Потім я залишив картонну коробку на даху, поки ми намагалися зібрати останніх кількох сотень бджіл, щоб очистити автомобіль, але потім стався порив вітру і бджоли знову злетілися назад на багажник, де застрягла їхня королева».

Роджер додав: «Я був бджолярем протягом 30 років, і я ніколи не бачив, що б бджолиний рій так поводився. Це природно для них, щоб слідувати за королевою, але це дивно, що вони переслідували автомобіль протягом 2 днів. Це було досить кумедно».

Loading...