Британців вразив похорон англійської королеви циганів

Британців вразив похорон англійської королеви циганів

«Королева циганів», у якої 52 онуки і правнуки, померла у віці 78 років в Уельсі.

Джерело: Відомості

Рубі Перл Маршалл померла від серцевої і ниркової недостатності 12 травня, і сотні людей віддали їй останню шану в місті Мертир в Уельсі, повідомляє видання «Вслух.net».

Після панахиди в церкві Старий прихід Святого Тідвіла процесія попрямувала в бік кладовища Глінтафф в Понтіпрідд. Центральні частини містечок, через які йшла процесія, буквально завмерли, в той час як натовп скорботних на автомобілях і пішки рухалися за труною.

Сім'я замовила карету з упряжкою коней і похоронний кортеж з лімузинів. Кочуюче співтовариство циганів, яке знало покійну як свою «королеву», вирушило проводити її в останню путь. 

На одні лише квіти було витрачено близько 16 тисяч фунтів стерлінгів (23,4 тисячі доларів США).

Родичі і друзі замовили 60 вінків, кожен з яких був більше метра у висоту, і всі вони були виготовлені у вигляді речей, які любила покійниця, — у вигляді цуценят, цукерок Polo і скриньок.

Сім'я також встановила звукову апаратуру в кареті з труною, щоб програвати улюблену музику померлої на шляху від Мертир до Понтіпрідд.

Рубі Маршалл провела останні 25 років життя в Мертир, але раніше жила в Кардіффі, Уолсоллі і інших частинах Англії.

У покійної залишилося 52 онуки і правнуки. Всі її діти жили поруч з нею. Її дочка Деббі сказала, що вони хотіли влаштувати їй «великі товсті циганські похорони».

Число гостей було таке велике, що Університет Південного Уельсу відкрив частину своєї парковки в кампусі в Понтіпрідд, щоб люди змогли нормально припаркуватися біля кладовища.

Loading...