У США ветеринар-стажер врятував собаку за хвилину до усипляння

У США ветеринар-стажер врятував собаку за хвилину до усипляння

Американський ветеринар-стажер врятував собаку після прийняття рішення про її усипляння.

Джерело: Відомості

Коллі на кличку Оллі захворіла загадковою недугою — у неї раптово настав повний параліч, вона не могла ні ходити, ні стояти, ні їсти, навіть не могла самостійно спорожнити сечовий міхур, повідомляє видання «РусАргумент».

Господарі Оллі не мали наміру позбавлятися від улюблениці, незважаючи ні на що. Вони принесли собаку до ветеринара, щоб той допоміг встановити катетер для відведення сечі. Ветеринар був дуже здивований загадковим випадком хвороби коллі. Спочатку він сказав, що такі симптоми може викликати тільки рак спинного мозку, і єдиним гуманним виходом в даній ситуації могло стати усипляння.

У день, на який було призначено усипляння, в клініці працював стажист. Перед тим як зробити смертельну ін’єкцію, хлопець ще раз оглянув собаку і помітив те, що сховалося від погляду його професійного колеги — крихітного кліща за вухом собаки.

Відомо, що кліщі в дуже рідкісних випадках викликають параліч у тварин, так як у деяких кліщів високий вміст нейротоксинів у слині. Через 12 годин після того як кліща зняли, собака була повністю здорова.

Loading...