Власник найбільшої колекції декоративних канарок у світі випадково вбив 87 своїх птахів

Власник найбільшої колекції декоративних канарок у світі випадково вбив 87 своїх птахів

У Великобританії найвідоміший в світі заводчик декоративних канарок, 71-річний Стен Болтон, випадково вбив майже всю свою зграю птахів.

Джерело: Відомості

Вціліла лише одна канарейка. Смерть інших 87 птахів чоловік пов’язує з дезінфекційної обробкою кліток, яку він проводить регулярно одним і тим же препаратом протягом 20 років, повідомляє видання «РусАргумент».

Стен Болтон присвятив 50 років розведенню ящіркових канарок (так звані «розписні канарки», що відрізняються оригінальністю забарвлення). Болтон був відзначений як чемпіон світу з розведення канарок. Вирощену ним зграю оцінили в 2,5 тисячі фунтів стерлінгів.

За день до того, що сталося, Болтон обприскав клітини інсектицидом, яким він користувався останні 20 років. Протягом 24 годин 87 з 88 канарок впали. Зараз у заводчика залишилися лише одна доросла канарка і кілька пташенят.

Для обробки був використаний препарат «Ardap Universal Pest Control», який призначений для санобробки голуб’ятень і розплідників. Через 10 хвилин виявилися перші жертви — 62 птиці впали. Через 24 години померли всі, крім однієї.

Болтон почав розводити канарок у віці 21 року. Він об’їздив весь світ, демонструючи свою зграю, і отримав звання чемпіона світу з розведення декоративних птахів в 2014 і 2015 роках. «50 років селекційного розведення — це було моє життя. Вона був важким, але цей випадок виразно довів мене до сліз і до спустошення», — коментує чоловік ситуацію.

Болтон стверджує, що він знає 9 інших заводчиків, які мали ту ж саму проблему з розпилювачем, але компанія «Quiko» провела дослідження препарату і стверджує, що він не міг викликати смерть птахів. Компоненти, що входять до складу «Ardap Universal Pest Control», нібито, не змінювалися за останні 20 років і не приводили до смертельних випадків серед тварин.

Loading...