У Йеллоустонському заповіднику туристи з жалості викрали маленького бізона

У Йеллоустонському заповіднику туристи з жалості викрали маленького бізона

У заповіднику Йеллоустоун (США) туристи проявили надмірну турботу стосовно маленького бізона.

Джерело: Відомості

Пара туристів, виявивши новонароджене теля, завантажила його в свій позашляховик, оскільки «бізон виглядав замерзлим», повідомляє видання «РусАргумент».

На щастя, теля виявили співробітники заповідника, та й самі туристи не приховували, що підібрали малюка. За словами керівництва парку, туристи «щиро думали, що вони допомагають теляті».

Експерт по бізона сказав, що малюк, ймовірно, нездоровий, і мати вважала його нежиттєздатним, інакше вона не відійшла б від теляти ні на крок і обов’язково атакувала б кривдників.

Туристи були оштрафовані, і тварину повернули туди, де її було знайдено.

У парку пояснили: не дивлячись на те, що Президент Барак Обама підписав Національний закон про бізонів, який офіційно робить американського бізона національною твариною, посадові особи парку не рекомендують втручатися в екосистему і проявляти подібну турботу стосовно цих ссавців.

У Йеллоустоуні всюди стоять знаки, що попереджають туристів про небезпеку появи бізонів. Туристам рекомендується не залишати автомобілів на так званих екостежках, де бізони можуть вийти до автомобілів. Проте, число випадків зіткнення тільки збільшується: влітку 2015 у парку було зафіксовано щонайменше 5 випадків травмування туристів тваринами через те, що туристи намагалися зробити «селфі» з бізоном.

Loading...