У США поліція шпигувала за громадянами, прикинувшись командою Google Street View

У США поліція шпигувала за громадянами, прикинувшись командою Google Street View

Правоохоронці часто діють, взявши за основу фразу «мета виправдовує засоби».

Джерело: Відомості

Днями в Філадельфії (штат Пенсільванія, США), стався цікавий випадок: поліція штату замаскувала свій спостережний фургон під автомобіль Google Street View. Причому дізнатися про це вдалося випадково, завдяки пильності професора з Пенсільванського Університету. Метт Блейз звернув увагу на позашляховик з наклейками Google Maps Street View, повідомляє Geektimes.

Учений звернув увагу на те, що на даху позашляховика були встановлені дві спеціалізовані камери, призначені для зчитування номерних знаків автомобілів. На думку Блейза, це означало, що позашляховик ніяк не міг належати Google. Професор зробив висновок, що це урядове авто, яке маскується під авто проекту Google Street View. Зрозуміло, що в Twitter та інші соцмережі тут же відправилися фотографії дивного авто.

Добропорядні громадяни штату обрушили на поліцію Філадельфії град запитів про те, що трапилося. Поліції довелося навіть зробити офіційну заяву: «Ми знали, що цей транспортний засіб належить поліцейському управлінню, проте розміщення будь-яких наклейок на автомобілі не було схвалене керівництвом, відповідна команда не віддавалася. Як тільки ми про це дізналися, відразу ж був відданий наказ зняти наклейки».

Цікаво, що система ALPR, встановлена ​​в цьому автомобілі, здатна отримувати зображення і розпізнавати тисячі номерних знаків на годину. При цьому автоматично визначаються координати автомобілів з цими номерними знаками, а також автоматично визначається власник.

Корпорація Google вже повідомила, що в деяких випадках вона співпрацює з владою, але в цьому випадку мова про спільну роботу з поліцією не йде. Також компанія повідомила, що зазначений автомобіль їй не належить.

«Ми підтверджуємо, що це не машина Google Maps, і зараз ми вивчаємо це питання», — заявила прес-секретар компанії Сюзан Кадреча. 

Loading...