Найпотворніший у світі пес отримав нагороду за героїзм

Найпотворніший у світі пес отримав нагороду за героїзм

Пес допомагав дітям, які потрапили в складні життєві ситуації.

Джерело: Відомості

У Лондоні пес на кличку Маглі, якого в 2012 році визнали найпотворнішим в світі, отримав нагороду за героїзм в рамках національного шоу домашніх вихованців (National Pet Show), повідомляє Lenta.ru.

За інформацією видання, заводчик відмовився від пса породи китайська чубата відразу після його народження. Тоді Маглі взяли служити в британській організації Therapy Dogs Nationwide, де він виконував функції собаки-терапевта. Пес допомагав як дітям, які потрапили в складні життєві ситуації, так і дорослим інвалідам.

У 12 років Маглі пішов на пенсію. Новий власник тварини і член благодійної організації Бев Ніколсон (Bev Nicholson) захоплений тим, як його вихованець уживається з незнайомими людьми. «Він знаходить підхід до кожного. Дозволяє незрячим обмацувати себе, а з засмученими проявляє необхідну ласку», — сказав Ніколсон виданню Wisbech Standard.

У червні 2012 року Маглі отримав нагороду World's Ugliest Dog під час щорічного конкурсу, який проходить в американському штаті Каліфорнія. За перемогу в конкурсі разом з ним боролися ще 28 собак з різних країн світу. До цього пес вигравав аналогічне змагання для собак Великобританії.

Loading...