Мати російського контрактника розказала, як її сина обманом відправляють на війну в Україну

Мати російського солдата Ольга Корнєєва розповіла російським журналістам і правозахисникам, як її сина заманили на «навчання», а зараз збираються відправити в Луганську область на війну.

Джерело: Відомості

19-річний Микита Жильцов, за словами матері, був строковиком і вирішив продовжити службу за контрактом. Командування запропонувало йому виїхати на «навчання», і контрактник погодився. Після цього самого Жильцова і інших солдатів разом з бойовою технікою відправили в Ростовську область. 

Солдат не говорив своїй матері, куди їх везуть, проте через деякий час заявив, що найближчим часом він потрапить на війну, а зараз він знаходиться в прикордонному з Україною місті Міллерово за 80 кілометрів від Луганська, пише видання «Эхо Москвы».

«Коли я зв'язалася з сином, він не говорив про те, куди точно їх везуть, тому що не можна. Але приблизно тиждень тому він повідомив, що найближчим часом вони потраплять на війну. В даний час місцезнаходження сина — поблизу Міллерово, на кордоні з Україною, на відстані по прямій до Луганська близько 80-ти кілометрів», — йдеться в офіційній заяві Корнєєвої, яку вона відправила правозахисникам руху «За права людини».

Також солдатові, за словами його матері, запропонували купити форму без розпізнавальних знаків або відняти її вартість із зарплати. Вже 1 грудня російських контрактників збираються відправити на територію Луганської області. До цього моменту у них відберуть жетони і військові квитки.

«Також мені стало відомо, що їх планують відправити 01.12.2014 р. на територію України в Луганську область. До моменту відправлення вони повинні будуть зняти з себе жетони, віддати військові квитки, одягнути форму без розпізнавальних знаків приналежності солдатів до військ РФ і перейти на територію України. При цьому дане переміщення називається «навчання», — додала Корнєєва.

Після цього Жильцов намагався розірвати контракт з командуванням і заявляв про те, що не хоче воювати на території сусідньої держави. Однак його бажання не взяли до уваги.

Солдат зі своїми товаришами потрапили у військову комендатуру після вживання алкоголю, де також заявили про небажання брати участь у бойових діях на території України. Матросу Жильцову виписали протокол про повернення в пункт постійної дислокації, однак командир частини його не підписав, а у солдата забрали жетон, військовий квиток та банківську картку, щоб він не міг втекти.

«В даних обставинах, що склалися у мене виникає питання — він що, потрапив у рабство!? Ми живемо не в кам'яному столітті, і є доступ до інформаційних ресурсів, і я віддаю собі звіт, та й не тільки я, що там йде війна і яка вона, та що мій син зі зброєю в руках буде на території України загарбником, терористом і окупантом», — резюмувала мати солдата і попросила врятувати її сина.  

Loading...