Допомога Україні від США в кредит?

Допомога Україні від США в кредит?

Майк Джонсон повідомив про можливість надання допомоги Україні в кредит.

Джерело: Відомості

За інформацією The Hill, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон повідомив, що пакет щодо допомоги Україні включатиме "деякі важливі нововведення", наприклад, можливість надання допомоги у кредит.

За словами Джонсона, "Коли справа доходить до додаткового фінансування, ми працюємо над досягненням консенсусу. Ми говорили з усіма членами, особливо зараз, під час роботи в окрузі. Коли ми повернемося після цього періоду роботи, ми будемо просувати продукт, але я думаю, що він буде мати деякі важливі нововведення".

Як приклад він навів можливість надання кредиту Україні. Видання зазначає, що ця ідея набула певної популярності на початку березня як спосіб підтримати Україну таким чином, щоб зменшити занепокоєння республіканців щодо надання більшої допомоги.

Джонсон також згадав про закон "REPO для українців", який уповноважує президента заарештовувати російські суверенні активи, заморожені в США, і передавати їх Україні для використання проти Росії.

Видання наголошує, що ці заяви пролунали після того, як Джонсон дав зрозуміти, що він має намір проштовхнути закон, який забезпечить фінансування України, але він ще не визначився, як саме це буде виглядати.

Loading...