Каспаров вважає Путіна найнебезпечнішою людиною в світі

Каспаров вважає Путіна найнебезпечнішою людиною в світі

Байдужість європейців до дій російського президента гросмейстер порівняв з самозаспокоєнням, яке панувало в світі напередодні Другої світової війни.

Джерело: Відомості

Екс-чемпіон світу з шахів, а сьогодні опозиційний російський політик Гарі Каспаров вважає, що президент Росії Володимир Путін є «найнебезпечнішою людиною в світі» і представляє для США набагато більшу загрозу, ніж бойовики терористичної організації «Ісламська держава».

Про це Каспаров заявив в інтерв'ю Yahoo News, опублікованому 30 вересня, передає Еспресо.TV.

Водночас Каспаров піддав різкій критиці як президента США Барака Обаму, так і європейських політиків. Американський лідер, на думку екс-чемпіона світу, занадто пізно відреагував на агресію Путіна в Україні, що в підсумку призвело до анексії Криму. Байдужість же європейців до дій російського президента, гросмейстер порівняв з самозаспокоєнням, яке панувало в світі напередодні Другої світової війни.

При цьому він назвав лицемірством, що Вашингтон і його західні союзники домовилися про постачання зброї сирійським повстанцям, які борються із джихадистами, і відмовили в аналогічному проханні Україні.

Опозиціонер також підтримав режим санкцій, накладених на Росію, зазначивши, що в певний момент вони завдадуть шкоди не тільки російській економіці, а й особисто Володимиру Путіну і його найближчому оточенню.

Втім, для цього санкції необхідно зберегти принаймні до березня 2015 року. При цьому Каспаров побоюється, що Путін може використовувати холодну зиму і загрозу перекрити поставки газу в Європу в якості важеля для пом'якшення санкцій. При цьому, вважає опозиціонер, російський президент блефує. «Він грає в покер, коли всі інші грають в шахи», — заявив Каспаров.

Екс-чемпіон світу також висловився за перенесення в іншу країну чемпіонату світу з футболу, який повинен пройти в Росії в 2018 році. За словами Гаррі Каспарова він не чекає для Росії нічого доброго, поки Володимир Путін сидить в Кремлі, і готується до наступаючої «холодної зими». 

Loading...