Прага розірвала співпрацю з Москвою і Санкт-Петербургом і стане партнером Києва

За словами мера чеської столиці, до співпраці на офіційному рівні готуються Прага і Київ.

Джерело: Відомості

Міська рада столиці Чехії Праги вирішила у вівторок, 2 вересня, зупинити партнерські відносини з російськими містами Москвою і Санкт-Петербургом. Про це повідомив мер Праги Томаш Гудечек, передає «Аргумент». 

«Свавільна атака режиму Путіна поставила під загрозу не тільки суверенітет України, але і безпеку всієї Європи», при цьому, однак, «ми залишаємося друзями російських людей, але відкидаємо імперську політику Кремля», — заявив мер чеської столиці.

Гудечек закликав також інші чеські міста підтримати його ініціативу, усвідомлюючи при цьому, що рішення празької мерії «само по собі не зупинить російської агресії».

«Ми віримо все ж, що до нас приєднаються інші міста і це стане дієвим сигналом для громадян Росії, політика Володимира Путіна становить серйозну небезпеку майбутній взаємній співпраці європейських країн з Росією», — підкреслив Гудечек.

За словами мера чеської столиці, до співпраці на офіційному рівні готуються Прага і Київ. «Ми з мером Києва Віталієм Кличко готуємося укласти договір про партнерство з українською столицею», — заявив Томаш Гудечек. 

Loading...