Російські військові отаборилися на східному прикордонні України й почали навчання

Російські військові отаборилися на східному прикордонні України й почали навчання

За повідомленнями російських ЗМІ, «у силовій операції проти мирних громадян на південному сході України діє угрупування український військ чисельністю понад 11 тисяч осіб повністю озброєних автоматичною зброєю».

Джерело: Відомості

Міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу заявив, що у зв'язку з концентрацією великої кількості українських військ в прикордонних з Росією районах і початком активної фази операції українських силовиків і екстремістів проти «мирних громадян» на південному сході України батальйонні і тактичні групи Південного і Західного військових округів розпочали навчання в прикордонних з Україною районах, повідомляє УНН з посиланням на російські ЗМІ.

При цьому, за повідомленнями російських ЗМІ, «у силовій операції проти мирних громадян на південному сході України діє угрупування український військ чисельністю понад 11 тисяч осіб повністю озброєних автоматичною зброєю».

Крім того, як зазначив Шойгу, до операції залучені близько 160 танків, понад 230 БМП і БТР, не менше 150 гармат і мінометів, велика кількість авіації.

«Відмашку на застосування зброї проти мирних жителів своєї країни вже дано. Якщо сьогодні цю військову машину не зупинити, то це призведе до великого числа загиблих і поранених. Не сприяє нормалізації обстановки навколо України та оголошені навчання військ НАТО на території Польщі та країн Балтії, — заявив міністр. — Ми змушені реагувати на такий розвиток ситуації», — додав Шойгу.

«З сьогоднішнього дня, — сказав він, — у прикордонних з Україною районах почалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів. Війська відпрацьовують питання здійснення маршів своїм ходом і розгортання для виконання завдань за призначенням», — заявив Шойгу.

Він заявив, що «проти мирних громадян в Україні діють підрозділи Національної гвардії, а також батальйони з екстремістів «Правого сектора»...

«На кордоні з Росією, — продовжив він, — діють мотоманеврені групи, призначені для ведення диверсійної діяльності. Від збройних сил в операціях беруть участь 17 танкова і 24 механізована бригади, передислоковані з Заходу України».

Водночас, повідомив Шойгу, «в загонах самооборони на південному сході України налічується трохи більше 2 тисяч осіб, близько 100 одиниць автоматичної зброї...»

Loading...