Сікорський запевнив, що Захід не продасть Україну Кремлю на переговорах в Женеві

Він додав, що Україна повинна провести децентралізацію, але це має бути рішення Києва.

Джерело: Відомості

Західний світ «не продасть» Україну під час чотиристоронньої зустрічі США-ЄС-Україна-Росія у четвер в Женеві. Про це в ефірі телеканалу Polsat News заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, відповідаючи на запитання, чи Захід в умовах тиску Росії «не продасть» Україну, передає Еспресо.TV.

Він підкреслив, що під час зустрічі Росія намагатиметься проштовхнути рішення про федералізацію України, але інші учасники переговорів не погодяться на це.

«Ми не можемо погодитися з колоніальним дискурсом, що наддержави примушують велику європейську країну змінити свою конституцію. Україна, якщо захоче, сама проведе децентралізацію», — підкреслив глава польської дипломатії.

Він додав, що Україна повинна провести децентралізацію, але це має бути рішення Києва.

За словами міністра, спроба федералізації України не за німецьким чи швейцарським, а за боснійським сценарієм, могла б створити «некеровану і нездатну до втілення Угоди про асоціацію і здійснення реформ країну».

Глава МЗС Польщі припустив, що Кремль сьогодні, можливо, переоцінює свої можливості.

«СРСР програв, коли пішов на конфронтацію із Заходом. Сьогодні диспропорція між Заходом і Сходом значно більша», — констатував польський міністр.

Він підкреслив, що намагання захопити східну та південну Україну може бути «великою історичною помилкою» для Кремля. Сікорський наголосив, що українці на Майдані показали: «якщо їх міцно притиснути, то вони можуть бути рішучими». 

Loading...