НАТО посилює захист на сході Європи і направить кораблі на Балтику і в Середземномор’я

Разом з тим, Расмуссен заявив, що НАТО наразі не ухвалило рішення про розміщення постійних баз у країнах Східної Європи.

Джерело: Відомості

НАТО вирішило посилити повітряне патрулювання на сході Європи, направити кораблі у Балтійське море і східне Середземномор’я у зв’язку із ситуацією в Україні. Про це генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен повідомив журналістам у Брюсселі після засідання Ради Північноатлантичного альянсу на рівні послів 28 країн-членів альянсу, повідомляє УНН.

«Буде більше літаків у повітрі, більше кораблів на воді і більше готовності на землі. Так, літаки більше патрулюватимуть повітряний простір, союзні кораблі будуть направлені у Балтійське море, східне Середземномор’я і повсюди, де буде потрібно», — сказав Расмуссен.

За його словами, заходи будуть вжиті «негайно». «Це означає — упродовж кількох днів, залежно від практичних питань. Але ми вирішили задіяти негайно», — заявив генсек.

Разом з тим, Расмуссен заявив, що НАТО наразі не ухвалило рішення про розміщення постійних баз у країнах Східної Європи.

«Сьогодні ми не ухвалювали рішення про такі об’єкти. Сьогодні ми домовилися про набір заходів, які можуть бути негайно застосовані. Але буде проведена подальша робота», — сказав Расмуссен.

Loading...