Священик розкрив таємницю Благодатного вогню і посварився з колегою

Священик розкрив таємницю Благодатного вогню і посварився з колегою

Інцидент стався в ході зйомки репортажу для телеканалу "Хадашот 2".

Джерело: Відомості

Священик Самуїл Агоян, який представляє вірменську патріархію, посварився з представником коптської церкви з питання сходження Благодатного вогню. Інцидент стався в ході зйомки репортажу для телеканалу «Хадашот 2», передає Israel Info.

Перебуваючи в Кувуклії (каплиця, де знаходиться Святе ложе Спасителя), Агоян заявив, що тричі спостерігав, як патріархи запалюють зв'язки воскових свічок від масляної лампади, і нічого містичного в Благодатному вогні немає. «Бог творить чудеса, але не на потіху людям», - пояснив священнослужитель.

Це твердження обурило присутнього при зйомці копта. «Вибачте мене, але він бреше. Зупиніть зйомку, - зажадав священик. - Вогонь сходить з неба і патріарх виносить його і ділиться ним з оточуючими ». У відповідь на це Агоян вставив, що копти не присутні при сходженні Благодатного вогню.

Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового. Щороку напередодні Великодня він сходить на свічки і лампаду Патріарха Святого граду Єрусалиму та всієї Палестини в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі.

Loading...