Іракська армія впритул наблизилася до Мосула

Іракська армія впритул наблизилася до Мосула

У суботу вдалося повернути під свій контроль важливі християнські міста навколо Мосула - Каракош і Бартеллу.

Джерело: Відомості

Іракська армія впритул наблизилася до Мосула - головної мети військової операції зі звільнення міста від бойовиків угруповання "Ісламська Держава". При підтримці курдських загонів, а також міжнародної антитерористичної коаліції в суботу їм вдалося повернути під свій контроль важливі християнські міста навколо Мосула - Каракош і Бартеллу. Вони були практично порожніми, проте терористи замінували дороги, що ведуть в Мосул.

Так само надходить інформація про кілька атак терористів-смертників, вибухи машин, начинених вибухівкою, і підпали заводів. Над базою Західна Кайяра, яка знаходиться на південь від Мосула, повисла хмара диму. За словами командирів, військові використовують захисні маски.

За Інформації телеканалу CNN, який посилається на джерела розвідки Іраку, "бойовики" Ісламського держави стратили 284 особи на околиці Мосула, в основному чоловіків і хлопчиків. Повідомляється, що загиблих використовували в якості живого щита.

Військова операція по звільненню Мосула - найбільша в Іраку за останні тринадцять років - триває шостий день. Військові кажуть, що перемога близька, але експерти вважають, що операція може затягнутися на кілька місяців.

Loading...