Ураган "Метью" над Карибським морем посилився і досяг найвищої 5-ої категорії небезпеки

Ураган "Метью" над Карибським морем посилився і досяг найвищої 5-ої категорії небезпеки

Ураган переміщається на захід, швидкість вітру досягає 257 км/год.

Джерело: Відомості

Центр урагану знаходиться в декількох десятках кілометрів приблизно на північний захід від мису Гальінас в Колумбії і в декількох сотнях кілометрів на південний схід від столиці Ямайки Кінгстона. У Колумбії жертвою стихії стала одна людина.

Останній раз ураган такої потужності, названий "Феліксом", був зафіксований над Карибським морем в 2007 році. Він пронісся над Гондурасом і Нікарагуа, перетворивши на руїни все на своєму шляху. Загинули понад 100 людей.

Очікується, що до неділі "Метью" досягне Ямайки, а в понеділок - Куби і Гаїті, де тисячі людей все ще живуть в наметах після руйнівного землетрусу 2010-го року.

"Оголосили, що буде ураган, - каже житель нетрів Порто-Пренс. - Ось ми і напоготові. Хоча що ми можемо зробити? Треба б відбудувати наші будинки - але грошей у нас немає. Ось нам і залишається тільки дивитися на це".

Влада Гаїті готуються до удару стихії, заготовлюючи продовольство і предмети першої необхідності, які можуть скоро знадобитися. А місцеві жителі сподіваються на те, що ураган пронесеться мимо.

Loading...