Ізраїль готується до похорону видатного політика, екс-президента країни Шимона Переса

Ізраїль готується до похорону видатного політика, екс-президента країни  Шимона Переса

Шимона Переса поховають у пятницю на національному кладовищі Гора Герцля в Єрусалимі.

Джерело: Відомості

Ізраїльтяни у скорботі і готуються до похорону одного з найвидатніших державних діячів колишнього президента Шимона Переса.

Після публічної церемонії прощання з тілом перед Кнесетом, Переса поховають в п‘ятницю на національному кладовищі Гора Герцля в Єрусалимі.

Тут вже готують місце його останнього спочинку …..

Очікується, що на похорон з‘їдуться чи не усі світові лідери і відомі політики, зокрема, 
Барак Обама, Білл Клінтон, британський принц Чарльз і багато інших.

Особистий друг Шимона Переса Денні Ґіллерман згадує його як видатну людину:

“Я бачив, як його приймали, коли він був президентом, і навіть тоді, коли у нього не було жодної посади, його всюди в світі завжди зустрічали червоною доріжкою, як особу королівського походження. Це велика втрата. Це дуже велика втрата для мене і моєї родини і я думаю, що це величезна втрата для Ізраїлю і для всього світу “.

Шимон Перес помер на 94 році життя. Попри свій поважний вік він до останнього залишатися на зв‘язку з молодою – опанував комп‘ютерні технології і спілкувався у соціальних мережах.

“З ним можна було говорити про Facebook і YouTube, і інші подібні речі. Тому йому, за підтримки його команди, було легко вести свої сторінки у Facebook, Instagram, Snapchat. Він завжди говорив про майбутнє і про технології, Перес справді цікавився соціальними медіа,” – згадує музикант Ноє Алуш, який працював у команді Переса.

Разом з помічниками Шимон Перес створював чимало відеоматеріалів, як-от цей кліп, де він закликає людей “нести мир, не боятися говорити і змінювати світ.”

Loading...