Землетрусом у М’янмі зруйновано близько 200 стародавніх пагод

Землетрусом у М’янмі зруйновано близько 200 стародавніх пагод

Пам’ятники буддійської архітектури серйозно постраждали від підземних поштовхів, які 24 серпня струсонули М’янму.

Джерело: Відомості

За попередньою оцінкою, пошкоджено або повністю зруйновано 190 стародавніх пагод, 185 з яких знаходяться в місті Паган. Зокрема, не встояли перед стихією всесвітньо відомі храми Дхаммаянчжі і Пх'я Тхат Чжі, повідомляє «Росбалт».

Через те, що сталося з пам'ятниками, Пагану можуть відмовити в реєстрації об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Місто приваблює туристів тисячами буддійських храмів і пагод, побудованих в XI-XIV століттях.

«Прикро, що землетрус стався саме в той момент, коли в ЮНЕСКО розглядається наша заявка на статус об'єкта Всесвітньої спадщини для історико-археологічного комплексу Паган», —  сказав У Аун Аун Чжо, директор департаменту археології, національних музеїв і бібліотек міністерства культури і релігій М'янми в інтерв'ю The Myanmar Times.

Охороною і відновленням будівель займуться поліція і солдати. Велика частина пошкоджених старожитностей ними вже оточена.

Напередодні в центральній частині М'янми стався землетрус магнітудою 6,8. Загинули четверо жителів країни, серед яких двоє дітей. Відлуння поштовхів відчувалися в Індії та Бангладеш.

Loading...