Французові, який втартив свій мотоцикл, намагаючись зупинити терориста в Ніцці, зібрали гроші на новий (відео)

Французові, який втартив свій мотоцикл, намагаючись зупинити терориста в Ніцці, зібрали гроші на новий (відео)
Франк

Працівник митної служби аеропорту Ніцци намагався зупинити вантажівку на Англійській набережній.

Джерело: Відомості

У Франції зібрали кошти на новий мотоцикл людині на ім’я Франк, яка вчинила подвиг на Англійській набережній Ніцци. Чоловік спробував зупинити вантажівку в день теракту. Про це повідомляє «ТАСС» з посилання на радіостанції France Info і France Bleu.

Акцію «Мотоцикл для героя» почали через Інтернет два жителя департаменту Манш. Безліч французів відгукнулися на цю ініціативу і сума отриманих пожертвувань вже перевищила намічений рівень, досягнувши € 21 000. Збір коштів триває. Вирішено, що частина грошей буде передана госпіталям Ніцци, де на лікуванні залишаються кілька десятків постраждалих.

Як підкреслили ініціатори збору коштів, вони зробили це не тільки для того, щоб віддячити жителю Ніцци, а й тому, що їм «абсолютно зрозуміло, що ніяких грошей за страховкою за свій мотоцикл він не отримає, тому що фактично він сам знищив його».

Увечері 14 липня працівники митної служби аеропорту Ніцци знаходився на Англійській набережній, де разом з дружиною милувався святковим салютом. Побачивши, що на набережну прорвалася важка вантажівка і навмисно давить людей, Франк скочив на свій мотоцикл і швидко наздогнав вантажівку. Стрибнувши на підніжку, він навмисно направив мотоцикл під колеса машини, але це її не зупинило.

Через відкрите вікно вантажівки Франк зміг нанести кілька ударів в обличчя терористові, але той перезарядив пістолет і спробував вистрілити в нього — на щастя, зброя дала осічку. Скоро вантажівка зупинилася, і його оточили поліцейські, які застрелили терориста.

Відомий французький політик Крістіан Естрозі, заступник мера Ніцци і глава всього регіону Прованс-Альпи-Лазурний берег нагородив Франка медаллю міста за проявлений героїзм. Ряд представників громадськості вимагають, щоб Франк був удостоєний Ордена Почесного легіону.

Loading...