В Освєнцімі відбувся 25-ий «Марш Живих»

В Освєнцімі відбувся 25-ий «Марш Живих»

Трикілометрова «дорога смерті» пролягала між концтаборами Аушвіц та Біркенау.

Джерело: Відомості

Кілька тисяч молодих людей, дорослі, а також ті, хто врятувався з колишнього німецького нацистського концтабору, взяли участь у 25-му «Марші Живих» в Освєнцімі.

Трикілометрова «дорога смерті» пролягала між концтаборами Аушвіц та Біркенау. Щороку долання цього маршруту є виразом пам’яті про Голокост і про мільйони вбитих – каже директор Музею Аушвіц-Біркенау Піотр Цивінський: «Крім великої маніфестації тих, хто пережив та їхніх нащадків, крім чіткого символу, що Голокост не був остаточним словом нацистів, це має значущий освітній вимір. Тут молоді люди з усього світу, які мають нагоду дізнатися про історію цього місця і наочно побачити місця, пов’язані з найбільшою драмою людини ХХ століття».

У «Марші Живих» щороку беруть участь не лише люди єврейського походження, але й понад тисяча молодих поляків – каже Піотр Цивінський.

25-ий «Марш Живих» проходить 80 років після схвалення так званих нюрнберських законів, які стали основою антиєврейської політики в Німеччині. Цього року виповнюється також 70 років від закінчення нюрнберського процесу, в якому засуджено німецьких лідерів, відповідальних за злочини Третього Рейху, інформує Польське радіо.

Loading...