Президент Фінляндії попередив Росію про можливий наплив біженців

Президент Фінляндії попередив Росію про можливий наплив біженців

"Росія може стати другою Туреччиною», - сказав Нііністе на Мюнхенській конференції з безпеки.

Джерело: Відомості

«Якщо Туреччина закриє кордон або потік біженців буде взятий під контроль, то неконтрольована хвиля людей переміститься кудись іще. У цьому сенсі Росія може стати другою Туреччиною», - сказав Нііністе на Мюнхенській конференції з безпеки, , повідомляє фінське видання MTV News.

У разі припливу біженців з Балкан в Росію збільшиться навантаження на Фінляндію і країни Балтії. «Дуже багато зараз залежить від Росії», - зазначив фінський президент.

У листопаді фінське МВС повідомило про намір призупинити прийом біженців з країн Близького Сходу і Африки за європейською програмою квот.

У 2015 році з країн Близького Сходу і Африки в Європу приїхали понад мільйон біженців. За даними агентства Європейського союзу з безпеки зовнішніх кордонів Фронтекс за весь 2014 рік у країни Євросоюзу прибули 282 тисяч людини.

У жовтні генеральний секретар ООН Пан Гі Мун сказав, що по всьому світу налічується близько 60 мільйонів біженців. Він назвав ситуацію найбільшою міграційною кризою з часів Другої світової війни. Тільки з Сирії в результаті конфлікту виїхали понад чотири мільйони осіб.

Loading...