Українці залишили на польському Підкарпатті 2 млрд. злотих

Українці купують продукти харчування, радіо-телевізійну апаратуру, будівельні матеріали, одяг...

Джерело: Відомості

2015 року гості з України скупилися у сусідньому, Підкарпатському воєводстві на суму два млрд. злотих, тобто залишили у польських крамницях 454 млн. євро. Це майже у двічі більше, ніж позаминулого року.

Здебільшого йдеться про малий прикордонний рух. Незважаючи на низький курс гривні у відношенні до злотого, українці активно купують у західного сусіда продукти харчування, радіо-телевізійну апаратуру, будівельні матеріали та багато чого іншого.

Найбільший рух у Підкарпатському воєводстві спостерігається на кордонному перетині Медика-Шегині і Коростенько-Смільниця.

Митна палата, сприяючи швидшому перетину кордону, для тих, хто користується послугами Tax Free (повернення частини коштів за здійснені у Польщі покупки), задіяла на переходах окремі смуги для проїзду, але подорожні, все одно, нарікають на кількагодинне очікування.

Для польських торговців, особливо з Перемишля, - український клієнт має неабияке значення. Тому, наприклад, Галерея Sanowa задіяла шестиразове курсування автобуса до кордону, інтернет-сторінку українською мовою, fanpage на Фейсбуку, публікує реклами у львівських газетах тощо, інформує Польське радіо.

Loading...