Харківські посадовці погоріли на оборудках з нерухомістю

Харківські посадовці погоріли на оборудках з нерухомістю

СБУ викрила державного реєстратора та двох арбітражних керуючих на оборудках із нерухомістю.

Джерело: Відомості

Так на цьому тижні на протиправних діях із майном погоріли троє посадовців з Харкова та столиці.

Зокрема, незаконні оборудки з нерухомістю організувала державна реєстраторка однієї з селищних рад Дергачівського району Харківської області. До викриття вона разом зі спільником встигла перереєструвати на підставних осіб комунальну нерухомість в обласному центрі на майже 1 мільйон гривень. Найближчим часом за матеріалами СБУ на незаконно відчужене майно буде накладено арешт та розпочато процедуру його повернення громаді міста.

Відразу двох арбітражних керуючих викрили напередодні співробітники спецслужби у столиці.​

      

Один із них вимагав $100 тисяч від приватного забудовника за відмову від позову на відчуження майна та призупинення процесу ліквідації підприємства. За ці гроші він обіцяв не лише відкликати свій позов, але й «владнати» питання із суддею Господарського суду. Хабар зловмисник згодився отримувати частинами.

Інший арбітражний керуючий, причетний до вимагання грошей від керівника компанії з іноземними інвестиціями. За 175 тисяч гривень посадовець обіцяв бізнесмену передати компанії в оренду заставне майно, а також затвердити порядок його реалізації. Для проведення оборудки він залучив посередника.

     

Дії організаторів та їх спільників кваліфіковано як підкуп та зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, шахрайство, підроблення документів.

Loading...