Десятки тисяч боєприпасів, сотні гранатометних пострілів, реактивні двигуни, вибухівка... планувалось переправити в центр України

Десятки тисяч боєприпасів, сотні гранатометних пострілів, реактивні двигуни, вибухівка... планувалось переправити в центр України

Правоохоронці блокували канал постачання величезної партії зброї .

Джерело: Відомості

На Луганщині співробітники СБУ залучені до Операції об’єднаних сил спільно з Нацполіцією у межах протидії незаконному обігу зброї блокували канал постачання великих партій військових засобів ураження з району проведення Операції об`єднаних сил. 

Співробітники спецслужби встановили, що група осіб облаштувала схрон зі зброєю на колишньому місці дислокації одного з військових підрозділів неподалік Сєвєродонецька. За інформацією СБУ зловмисники планували нелегально переправити засоби ураження до центральних регіонів України з метою подальшого продажу. 

У ході санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили кілька схованок із готовими до збуту військовими засобами ураження. Загалом правоохоронці вилучили триста сорок гранатометних пострілів, майже двісті п`ятдесят гранат різних модифікацій, сто п`ятдесят підривачів, сто сорок порохових зарядів для пострілів, гранатомети РПГ-26 та РПГ-22, вогнемети, реактивні двигуни, вибухівку, сигнальні міни, десятки тисяч одиниць боєприпасів для вогнепальної зброї. Загальна вага вилученого озброєння сягає 5 тонн. 

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 413 Кримінального кодексу України (втрата військового майна).

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин та осіб причетних протиправної діяльності.

У 2018 році в Луганській області за матеріалами СБУ завершено досудове розслідування стосовно тридцяти правопорушників, що причетні до незаконного обігу зброї та засобів ураження. Вісім із них вже отримали судові вироки.

Loading...