Навальний кличе росіян на антикризовий марш 1 березня

Навальний кличе росіян на антикризовий марш 1 березня

Російський опозиціонер Олексій Навальний закликав населення РФ вийти 1 березня на Антикризовий марш «Весна».

Джерело: Відомості

Ідею маршу головний опозиціонер пояснив тим, що чиновники, які сидять на даний момент в Кремлі, не впораються з ситуацією в країні на тлі пониження рейтингу Росії до «сміттєвого» рівня. Організаторами маршу є Партія Прогресу, РПР-Парнас, Партія 5 грудня і Солідарність.

«Падіння цін на нафту моментально обрушило рубль і з'їло доходи населення. Знову з'ясувалося, що ми будували державу, яка спирається виключно на ціну чорної рідини, що тече з землі в Західному Сибіру. Така держава сильною бути не може», — написав Навальний у своєму блозі.

Організаційний комітет сформулював вимоги, які, на думку опозиціонера, зможуть розділити більшість громадян. Серед політичних вимог — допуск опозиції до участі у виборах, припинення війни щодо України, боротьба з корупцією, скасування цензури, звільнення політв'язнів і децентралізація влади. В економіці активісти мають намір домагатися скасування продовольчих контрсанкцій, скорочення витрат на військових і поліцію, повернення пенсійних накопичень.

«Давайте мирно і спокійно повертатися на вулиці, щоб вступити з рубльов-мартановцями в єдино можливий (і пропонований ними) діалог і обговорити шляхи розвитку Росії. Я закликаю всіх москвичів (і гостей столиці) вийти 1 березня 2015 на вулицю і взяти участь у мирній масовій маніфестації — Антикризовому марші «Весна», — написав Навальний на своєму сайті.

При цьому організатори маршу мають намір подати офіційну заявку на проведення ходи в Москві за участю 100 тис. осіб, а також вирішити питання проведення аналогічних маршів в інших містах.

Нагадаємо, попередні акції російської опозиції закінчувалися розгоном і масовими затриманнями поліцією.

Loading...