Путін пропонує українцям перечекати мобілізацію в Росії

Путін вважає, що термін перебування громадян України, насамперед призовного віку, на території Росії може бути збільшений.

Джерело: Відомості

Президент Росії Володимир Путін не виключив можливості продовження терміну перебування українських громадян, які ухиляються від мобілізації в країні, на території РФ.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

«До речі кажучи, багато людей вже ухиляються від мобілізації, намагаються до нас переїхати, пересидіти тут якийсь час. І правильно роблять, тому що їх просто штовхають туди, як гарматне м'ясо, під кулі», — заявив він.

Разом з тим Путін зауважив, що час перебування громадян України на території Росії обмежена законом.

«Відповідно до нового закону, громадяни України не можуть перебувати на території Росії більше 30 діб. Вони повертаються, і їх «цап», і знову туди, під кулі висилають. Тому ми, напевно, тут змінимо дещо», — сказав Путін.

«В рамках закону можемо збільшити термін перебування певних категорій осіб, насамперед призовного віку», — зазначив Путін.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України заявили, що є достовірна інформація про підготовку проросійськими силами провокацій з метою зриву мобілізації. Мобілізацію спробують зірвати «проведенням постановочних акцій і пікетування будівель військкоматів із залученням зацікавлених ЗМІ».

Loading...