Глава Євроради ван Ромпей виступив за федералізацію України

Глава Євроради ван Ромпей виступив за федералізацію України

Європейський союз має знайти такий варіант для виходу з української кризи, за яким вона має стати децентралізованою або федерелізованою державою.

Джерело: Відомості

Про це йдеться у заяві голови Європейської ради Германа ван Ромпея.

«З часу ухвалення мінських домовленостей 5 вересня про припинення вогню маємо 1000 загиблих. Я вже не називаю це припиненням вогню. Новий такий режим спіткає подібна доля, якщо все залишиться так як є», — зазначив він.

«Потрібне комплексне рішення для України, щоб це була децентралізована (або федералізована) держава», — заявив Ромпей, заяву якого цитує «Українська правда».

Ключову роль, на його думку, відіграє те, що Україна повинна зблизитися з Європейським Союзом, відповідно до побажань більшості її населення, а також встановити правильні стосунки з Росією, з яким вона поділяє спільну історію, культуру, мову.

Голова Європейської ради також закликав до повернення політичної довіри у діалозі між сторонами. Зокрема, він виступив за круглий стіл у форматі «Осло 1993» між ключовими гравцями. В протилежному випадку, на його думку, наслідки української кризи для Європи можуть бути такими ж як у випадку балканських воєн.  

Loading...