Російський олігарх, власник власності в Україні, фінансує антиукраїнську кампанію в Європі

Російський олігарх, власник власності в Україні, фінансує антиукраїнську кампанію в Європі

Про це нагадує російський блогер і опозиціонер Олексій Навальний.

Джерело: Відомості

Лідер вкрай правої партії Марін Ле Пен, відома своєю підтримкою політики Кремля, у вересні отримала від Першого Чесько-Російського Банку First Czech Russian Bank (FCRB) 9 мільйонів євро.

Про це нагадує російський блогер і опозиціонер Олексій Навальний, передає Цензор.НЕТ.

Автор статті французького видання «Медіапарт» зазначає, що після того, як Марін Ле Пен очолила партію «Нацфронт», у Франція почалася потужна кампанія з лобіювання інтересів Росії. Неодноразово Ле Пен і члени її партії відвідували Москву. Сама лідер крайніх правих висловлює своє «захоплення» Володимиром Путіним, відзначає, що Росія — європейська країна, а ЄС веде проти Москви холодну війну. У Москві також надають Марін Ле Пен хороший прийом. Під час однієї з її зустрічей з Сергієм Наришкіним глава Держдуми відзначив, що Марін Ле Пен в Росії «знають добре і поважають».

Суму в 9 мільйонів євро «Нацфронту» вдалося отримати завдяки Жан-Люку Шафхаузеру. Примітно, що саме цей парламентарій на початку листопада поїхав недавно на Донбас як спостерігач за виборами в самопроголошених «ЛНР» і «ДНР». При цьому він тоді уточнив, що поїхав туди з власної ініціативи, як приватна особа з метою ознайомлення з процесами, що відбуваються на Донбасі.

Як пише «Медіапарт», найімовірніше саме він представив Марін Ле Пен впливовому російському депутату-націоналісту Олександру Бабакову, раднику Путіна по роботі з російськими організаціями за кордоном. Зустріч, яка в Росії була конфіденційною, сталася в лютому поточного року. «Медіапарт» припускає, що під час цього візиту відбулася зустріч Марін Ле Пен з Путіним, і саме тоді був початий процес пошуку організації, готової дати гроші французькому «Нацфронту».

Олександр Баьаков у Росії офіційно найбідніший депутат Держдуми, ніяких доходів не показує. В Україні він цілком відкрито входить у списки найбагатших людей і володіє багато чим: від енергетики, до готелів. Бабаков значиться в списку найбільших покупців державних активів України.

«Ми знайшли і довели, що у Франції у Бабакова у власності маєток і квартира в Парижі. Це тільки те, що ми знайшли, не сумніваюся, що є багато більше. У версію про «французького зв'язкового» ці факти цілком укладаються — інтереси Бабакова під Франції очевидні.

Також загальновідомо, що Бабаков має бізнес-інтереси в Чехії та засновував там компанії. Особисто я дотримуюся думки (тільки думка, доказів поки немає), що і за цим чесько-російським банком, який видавав кредити партії Ле Пен, теж може стояти Бабаков.

У цьому випадку комбінація взагалі виглядає чудово: таємний олігарх Бабаков заробляє на Україні — зароблені гроші інвестує у Францію — допомагає грошима французьким правим — французькі праві, отримуючи ці гроші, розплачуються обожнюванням Путіна і зусиллями з міжнародного визнання «ДНР».

Якщо це дійсно так, що знамените «Путін всіх переграв» тут цілком доречно. Українськими грошима мочити Україну і платити хабарі європейським політикам. Красиво.

А те, що схеми забезпечує саме Бабаков, внесений в європейські санкційні списки, робить ситуацію зовсім пікантною», — пише блогер.

«Однак в Україні ніяких розслідувань за Бабакова не відбувається. Можливо, Бабаков платить хабарі не тільки французьким політикам…» — підсумовує Навальний.

Loading...