Російський канал визнав, що розповсюдив «дешеву підробку» про «Боїнг»

Втім, визнання це було дуже своєрідним.

Джерело: Відомості

Російський «Перший канал» все ж визнав, що знімок, який вони презентували в ефірі в якості доказу в історії збитого малайзійського «Боїнга», є підробкою. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Втім, визнання це було дуже своєрідним. Ведучий програми «Однако» Михайло Леонтьєв у відповідь на викриття блогерами очевидних нестиковок на знімку сказав: «Буквально за квлька годин чесні блогери з вітчизняної опозиції викрили фейк — дешеву підробку, яку ми нібито видавали за доказ в історії збитого «Боїнга». І тут несподівано з'явився живий, реальний Джордж Білт — американський експерт, який підтвердив версію доповіді «Російського союзу інженерів» про загибель «Боїнга» і як ілюстрацію переслав цю фотографію. Суть: малайзійський «Боїнг» був збитий військовим літаком, за допомогою ракетно-гарматного озброєння».

Між тим, у відомому сюжеті з демонстрацією скандального фейку за 14 листопада було сказано наступне: «У розпорядженні «Першого каналу» виявився сенсаційний знімок, ймовірно, зроблений іноземним супутником-шпигуном в останні секунди польоту малайзійського «Боїнга» над Україною». Місцевість, погодні умови і розміри літаків на знімку повністю відповідають обставинам катастрофи».

Тим часом з людиною, що надіслала гучну картинку, вдалося зв'язатися американському виданню BuzzFeed. Джорж Білт розповів зокрема, що знайшов зображення на інтернет-форумі і що він не впевнений в його справжності. BuzzFeed також зазначає: так званий випускник Массачусетського університету зізнався, що засмучений тим, що кадр був показаний на російському телебаченні та викликав такий широкий резонанс, адже він не володіє достатніми знаннями для того, щоб підтвердити або спростувати достовірність зображення.

Loading...