ЗМІ: Гіркін вирішив стати політиком

ЗМІ: Гіркін вирішив стати політиком

Про це повідомили відразу два джерела з середовища націоналістів, які ведуть переговори з його оточенням.

Джерело: Відомості

Колишній головком самопроголошеної Донецької народної республіки Ігор Стрєлков, він же Гіркін, і його команда можуть найближчим часом зайнятися публічною політикою.

Про це повідомили відразу два джерела з середовища націоналістів, які ведуть переговори з його оточенням, пише «Газета.Ru».

«Стрєлков і його команда розглядають різні варіанти самопозиціювання. Минуло достатньо часу із його відходу з Донбасу і є ризик, що його почнуть забувати. Тепер його оточення зробило новий сайт, а екс-головком оприлюднив відповідь на програму Ходорковського, по суті, свій політичний маніфест. Найближчим часом Стрєлков вийде в публічну політику», — сказав один зі співрозмовників видання.

Він уточнив, що серед націоналістів була ідея залучити екс-головкома до мітингу «Битва за Донбас», а також запропонувати йому очолити «Русский марш за Новороссию» 4 листопада. Однак поки Стрєлков воліє відвідувати інші заходи. Востаннє він був помічений на публіці, коли записувався гімн Новоросії у виконанні Віки Циганової.

«Ми з ним привіталися, потиснули руки. Але для розмови це був невідповідний формат, навколо люди, музика, так що ми так і не поговорили, про його плани нічого не знаю», — каже, в свою чергу, глава «Народного фронту Новоросії» Олег Царьов.

За словами наближеного до Гіркіна блогера Анатолія Несміяна, йдеться не зовсім про політику: «Політика це боротьба за владу, а він (Гіркін) категорично відмовляється йти в депутати, боротися за пости. Швидше, він збирається зайнятися публічною громадською діяльністю».

«Зараз люди, з якими Стрєлков воював у Слов'янську, перебувають з ним в Росії. Вони допомагають Новоросії поставками обмундирування та гуманітарної допомоги, а з іншого боку домовляються з російськими силовиками про взаємодію. Вся команда займається, тим щоб надати свіжий подих Новоросії, «стрілковцям», — розповів координатор «негуманітарної допомоги ДНР» Олександр Жучковський.

Loading...