На сході Росії під час навчань загинули троє морських піхотинців

Троє морських піхотинців загинули під час стратегічних навчань «Восток-2014».

Джерело: Відомості

Інцидент стався 22 вересня близько 8:00 за московським часом поблизу острова Сахалін в затоці Аніва. Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляє управління прес-служби та інформації Міністерства оборони Росії.

За інформацією відомства, під час висадки на необладнане узбережжя морський десант накрило хвилею в 300 метрах від острова. В результаті події одна з бронемашин пішла під воду.

«У бойовій машині знаходився екіпаж і десант у кількості десяти чоловік. В ході рятувальної операції семеро військовослужбовців були оперативно підняті на поверхню і доставлені на берег», — йдеться в повідомленні Міноборони.

Троє військовослужбовців контрактної служби, які допомагали іншим вибратися на берег, загинули. За попередніми даними, двоє військових намагалися врятувати механіка-водія БТР, який не міг покинути машину через люк, який заклинило.

В даний час на місці події працює комісія Міноборони Росії, яка з'ясовує всі обставини трагедії.

Стратегічні командно-штабні навчання «Восток-2014» почалися 19 вересня на території Східного військового округу. Вони пройдуть більш ніж на 20 сухопутних, морських та авіаційних полігонах ВВО і триватимуть до 25 вересня. За планами Міноборони, військові повинні відпрацювати захист морського узбережжя і островів на полігонах Сахаліну, Камчатки, Чукотки, в Південній частині Примор'я і морських полігонах Камчатського і Приморського районів. 

Loading...