Після того, як російський блогер закликав рятувати Україну від терористів, по нього прийшло ФСБ

За його словами, слідчі отримали «розпорядження з Москви».

Джерело: Відомості

Цього тижня на хабаровського блогера Андрія Марченка порушили кримінальну справу за статтею 280 КК РФ (ч.1). Про це він розповів в ефірі телеканалу «Дождь», передає УНН.

«Вчора близько 15:00 до мене прийшло 8 осіб з ФСБ з обшуком. Було 2 понятих. Нікуди мене не возили. Забрали всі засоби комунікації, нічого не знайшли: жодної, як вони говорили, держдепівської тисячі доларів, нічого такого», — розповів він.

За його словами, слідчі отримали «розпорядження з Москви».

Він зауважив, що увагу ФСБ-шників привернули його пости у соцмережі, де він зокрема писав про необхідність звільнити Україну від «фашистів-росіян-терористів».

Саме в цьому ФСБ-шники угледіли заклик вбивати громадян Росії. Призначено лінгвістичну і технічну експертизи.

Марченко також розповів, що слідство запропонувало йому співпрацю.

«Якщо з мого боку буде повне каяття, то вони готові не доводити справу до суду і обмежитися штрафом», — пояснив він.

Зазначимо, що стаття 280 КК передбачає, окрім тюремного ув'язнення до 4 років, і можливість покарання у вигляді грошового штрафу — від ста до трьохсот тисяч рублів.

Марченко також розповів, що два тижні тому його вже запрошували на бесіду в ФСБ. Запитували про його діяльність як ЛГБТ-активіста і просили прокоментувати інформацію про те, що він і його знайомий Олександр Єрмошкін (також ЛГБТ-активіст) нібито готують «помаранчеву революцію».

Сам він назвав ці звинувачення сміхотворними.

Loading...