Росіяни ловлять на вулицях людей з написами «Україна» на одязі

«Підійшли поліцейські, попросили зняти кепку, бо адміністрації це не подобається — «це провокація». Інкримінують «відсутність документів», тому що я ходжу без паспорта», — підкреслив Ільїн.

Джерело: Відомості

Активіста Олега Ільїна, затриманого в Петербурзі, коли той гуляв у жовто-синій кепці з написом «Україна», відпустили з відділення поліції. Про це повідомив сам активіст, пише «Росбалт».

Він уточнив, що у нього спочатку відібрали паспорт, книжку віршів власного твору і телефон. Але тепер все віддали. Він також сказав, що копію протоколу йому не видали.

Відзначимо, що в момент затримання у Ільїна не було паспорта — разом з поліцейським він їздив додому за документами.

Нагадаємо, в Північній столиці затримали активіста Олега Ільїна, який гуляв в синьо-жовтій кепці з написом «Україна» англійською і російською мовами. Про це повідомив сам Ільїн. Активіста «зловили», коли він зупинився подивитися свято біля будівлі адміністрації Виборзького району.

«Підійшли поліцейські, попросили зняти кепку, бо адміністрації це не подобається — «це провокація». Я відмовився, сказав, що це моя кепка і ніяких екстремістських гасел на ній не написано. І мене забрали в 20-е відділення поліції для перевірки. Інкримінують «відсутність документів», тому що я ходжу без паспорта», — підкреслив Ільїн. 

Loading...