Російським чиновникам заборонять купувати імпортне спиртне та делікатеси для бенкетів

Чиновники можуть обійтися горілкою і кримськими винами.

Джерело: Відомості

У Громадській палаті Росії запропонували заборонити держорганам закуповувати імпортні напої та закуски для протокольних заходів.

Про це повідомляє газета «Известия» з посиланням на члена комісії ОП з розвитку реального сектору економіки Михайла Лермонтова.

За його словами, чиновники можуть обійтися горілкою і кримськими винами. Лермонтов додав, що найближчим часом його комісія обговорить цю ініціативу і запропонує на розгляд до Держдуми. Сама федеральна громадська палата не має права законодавчої ініціативи, тому її ініціативи зазвичай вносять в Думу депутати.

Як повідомляє видання, замглави конституційного комітету Держдуми Вадим Соловйов (КПРФ) в свою чергу запропонував строго регламентувати список заходів, які будуть проводитися на державні гроші, і прописати розмір представницьких витрат, який повинен бути мінімальним.

Громадська палата Росії — орган взаємодії громадян з державною і місцевою владою та інструмент громадського контролю за роботою влади. Вона дає висновки про порушення владою закону і свободи слова, проводить експертизу законопроектів, направляє представників в парламентські комітети і на колегії федеральних відомств.

Loading...