Євросоюз каратиме країни, які не будуть дотримуватися санкцій щодо Росії

Під нові санкції ЄС потрапили п’ять провідних банків Росії — «Сбербанк», «ВТБ Банк», «Газпромбанк», «Внєшекономбанк» і «Россєльхозбанк». Обмеження вступили в силу від сьогодні, 1 серпня.

Джерело: Відомості

Країни Євросоюзу, які нехтуватимуть введеними ЄС санкціями проти Росії та співпрацюватимуть із фізичними та юридичними особами із «чорного списку», будуть змушені платити штрафи. Їхні розміри мають розробити в найближчий час.

«Держави-члени мають розробити правила відповідних штрафів за порушення забезпечення цих норм. Вони повинні вжити всіх необхідних заходів для гарантування, що ці норми імплементовані», – йдеться повідомленні в офіційному журналі ЄС, передає ТСН.

Зазначимо, під нові санкції ЄС потрапили п'ять провідних банків Росії — «Сбербанк», «ВТБ Банк», «Газпромбанк», «Внєшекономбанк» і «Россєльхозбанк». Обмеження вступили в силу від сьогодні, 1 серпня.

Санкції забороняють громадянам і компаніям із країн Євросоюзу здійснювати операції з фінансовими інструментами з терміном погашення понад 90 днів цих банків, їхніх філій та банків, що діють від їхнього імені.

Крім того, в офіційній публікації ЄС викладені подробиці накладеного ембарго на імпорт і експорт зброї й споріднених матеріалів із і до Росії, а також експорту до РФ чи для російських Збройних сил товарів подвійного призначення і технологій для військового використання.

Також перелічені обладнання і технології, що пов'язані з енергетикою – на їхній експорт до Росії теж запроваджуються обмеження: вони потребуватимуть попереднього схвалення відповідних органів країн-членів ЄС.

Експортні ліцензії не будуть надані, якщо вони стосуватимуться розвідки й видобування нафти у глибоководних регіонах, в Арктиці чи стосовно сланцевої нафти.  

Loading...