Білоруси у Мінську напали на хлопця у футболці з написом «Я русский» (відео)

Відео інциденту було оприлюднено в мережі.

Джерело: Відомості

Хлопця, що прогулювався по центру Мінська у футболці з написом «Я русский», небайдужі білоруси наполегливо попросили не носити подібних аксесуарів та допомогли позбутися напису.

Двоє білорусів пояснили власнику футболки, що такого тексту на вулицях Мінська, особливо після відомих подій в Україні, м'яко кажучи, не раді. Потім напис «Я русский» із тканини попросту відірвали, пише by24.org.

Відео інциденту було оприлюднено в мережі.

«Русский патриот» опору обуреним білорусам не чинив, в результаті інциденту ніхто не постраждав. Хлопцю у футболці порадили «не дотримуватися бридких ідеологій» і розмістити на футболці білоруський герб «Пагоня» або напис «Беларусь перад ўсе».

Подібні написи на футболках — не єдина причина, яка може завдати неприємностей під час перебування в Білорусі. Так, останнім часом неодноразово повідомлялося про те, що автомобілі, на які нанесена будь-яка російська символіка, неодноразово потерпали від дій невідомих месників. Наклейки з російськими прапорами зривають, а іноді можуть проколоти і колеса.

У той же час, багато білорусів намагаються демонструвати свою солідарність з народом України. На вулицях все частіше можна зустріти автомобілі з українським прапорцем під лобовим склом, а напередодні проведення в Мінську параду з нагоди Дня Незалежності 3 липня був навіть організований збір підписів з вимогою заборони традиційної участі в ньому делегації від російської армії. 

Loading...