В Росії проходять масштабні навчання авіації та ППО

В Росії проходять масштабні навчання авіації та ППО

В цей же час на полігонах Краснодарського краю, який межує з півднем України, закінчилися навчання штурмової авіації.

Джерело: Відомості

Збройні сили Російської Федерації розпочали серію масштабних навчань авіації та протиповітряної оборони. Так, у Ростовський і Саратовській області проходять навчання льотчиків армійської авіації РФ, на яких льотчики відпрацюють підтримку атакуючих мотопіхотних та танкових підрозділів. 

У Східному військовому окрузі розпочалися спільні навчання армійської та винищувальної авіації, а також підрозділів протиповітряної оборони. До навчань залучені новітні російські винищувачі Су-30СМ, а також штурмовики Су-25 та вертольоти.

«Авіація виконує завдання спільно з мотострілковими і протиповітряними підрозділами загальновійськової армії, дислокованої в Забайкальському краї. Штурмовики Су-25 та вертольоти Мі-24 прикривають і підтримують дії мотострілкових і танкових підрозділів. Зенітні ракетні підрозділи відпрацьовують виявлення і знищення умовного повітряного противника», — передає ИТАР-ТАСС.

В цей же час на полігонах Краснодарського краю, який межує з півднем України, закінчилися навчання штурмової авіації. У ході навчань штурмові літаки Су-25 відпрацювали оперативне переміщення літаків та матеріальної частини на непідготовлену передову базу та відпрацювали нанесення ракетно-бомбових ударах по наземним цілям в умовах повітряного бою.

Окрім того, на початку серпня у суміжному з Україною Південному військовому окрузі РФ пройдуть навчання ППО, на яких військовослужбовці збройних сил Росії відпрацюють використання далекобійних комплексів С-300 та С-400, а також своєї новітньої розробки зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцир-С1».

«Особливістю навчань стане моделювання реальних бойових умов із застосуванням умовним противником всього спектру засобів повітряно-космічного нападу», — зазначив представник Міноборони РФ. 

Loading...